Lasagne – en lille bid af Italien

19 juni 2018 Astrid Pedersen
Lasagne - en lille bid af Italien

Blandt alle de skønne retter, vi har importeret fra vore med-europæere, er de italienske dem, som har vundet de største pladser i danskernes hjerter. Dette er grunden til, at næsten hver en dansk by har en eller flere italienske restauranter, osteriaer, trattoriaer eller pizzaeriaer. Hvilket barn elsker ikke pizza, spaghetti med kødsovs, eller en god, veltilberedt lasagne? Og hvilken voksen nyder ikke et godt glas italiensk vin til en lækker osso buco, eller en sambuca til den søde tiramisu?

Flyt Italien hjem i dit køkken med hjemmelavet lasagne

Der er sådan set ingen grund til at bruge penge på at gå på italiensk restaurant. Mange af de italienske klassikere kan du lave mindst lige så godt derhjemme. Det traditionelle italienske køkken er befolket med retter, som ikke kræver det vilde, hverken når det gælder ingredienser eller køkkenudstyr. I modsætning til det finere franske køkken, skal du ikke i special forretninger eller bruge flere dage på at tilberede italiensk mad. Og en lasagne er en af det mest nemme og enkle, og på samme til udtroligt velsmagende, italienske retter, du selv kan lave hjemme i dit eget køkken.

Tilberedning af lasagne – nemt og hurtigt

Til lasagne skal du ikke bruge andre ingredienser, end du ville bruge til at lave spaghetti med kødsovs – du skifter blot spaghettien ud med lasagneplader, og tilføjer bechamelsauce. Du kan vælge at købe en færdiglavet bechamelsauce – der findes mange udmærkede varianter i supermarkedet – eller du kan lave den selv, hvilket heller ikke er svært.

Af køkkenudstyr skal du ikke bruge andet end et ildfast fad, en gryde til at tilberede kødsovsen, og så et helt standard komfur med en ganske almindelig ovn samt diverse knive og skeer. Lasagne kan selvfølgelig varieres og tilberede på flere forskellige måder. På dk-kogebogen.dk finder du basis opskriften på lasagne samt læsernes egne forslag til forbedring af retten.

Flere Nyheder